miércoles, 28 de noviembre de 2012

Diumenge I d'Advent.


LECTURA PRIMERA
LECTURA DEL LLIBRE DE JEREMIES 33,14-16

 »Vénen dies, ho dic jo, el Senyor, que compliré la promesa que tinc feta al casal d'Israel i al de Judà. 15 En aquells dies, en aquell temps, faré néixer al llinatge de David un rebrot legítim, que defensarà en el país el dret i la justícia. 16 En aquells dies, Judà serà salvat i Jerusalem viurà segura. I la ciutat serà anomenada "El Senyor és la nostra salvació".

SALM RESPONSORIAL
SALM 24

A VÓS ELEVO LA MEVA ÀNIMA, SENYOR.

 

Fes que conegui, Senyor, les teves rutes,

ensenya'm els teus camins.

Encamina'm amb la teva veritat, instrueix-me,

perquè tu ets el Déu que em salves.

 

El Senyor, bondadós i recte,

ensenya el bon camí als pecadors.

Encamina els humils amb la seva justícia,

els ensenya el seu camí.

 

L'obrar del Senyor és tot ell amor fidel

per als qui guarden la seva aliança.

El Senyor es revela als seus fidels,

els fa conèixer la seva aliança.

LECTURA SEGONA
LECTURA DE AL PRIMERA CARTA DE SANT PAU ALS CRISTIANS DE TESSALÒNICA 3, 12-4,2

Germans que el Senyor faci créixer fins a vessar l'amor que us teniu els uns als altres i a tothom, i que és semblant al que nosaltres us professem. Que ell enforteixi els vostres cors i els mantingui sants i irreprensibles davant de Déu, el nostre Pare, el dia que Jesús, nostre Senyor, vindrà amb tots els seus sants. Amén.

Finalment, germans, volem fer-vos una exhortació i un prec en Jesús, el Senyor. Vosaltres vau rebre el nostre ensenyament sobre com heu de comportar-vos per a agradar a Déu. És cert que ja ho feu, però us demanem que avanceu encara més. Ja sabeu quines instruccions us vam donar de part de Jesús, el Senyor.

ACLAMACIÓ

Senyor, feu-nos veure el vostre amor, i doneu-nos la vostra salvació.

EVANGELI
LECTURA DE L'EVANGELI SEGONS SANT LLUC 21, 25-28.34-36

 En aquell temps, deia Jesús als seus deixebles: »Hi haurà senyals prodigiosos en el sol, la lluna i les estrelles. A la terra, les nacions viuran amb angoixa, alarmades pel bramul de la mar i per les onades embravides. La gent defallirà de por i d'ansietat pel que succeirà arreu de la terra, perquè fins i tot els estols celestials trontollaran. Llavors veuran el Fill de l'home venint en un núvol amb gran poder i majestat. Quan tot això comenci a succeir, redreceu-vos i alceu el cap, que el vostre alliberament s'acosta.

»Vosaltres estigueu alerta: que l'excés de menjar o l'embriaguesa o les preocupacions de la vida no afeixuguin el vostre cor, perquè de cop i volta, com un llaç, us trobaríeu a sobre aquell dia, que caurà sobre tots els habitants de la terra. Vetlleu, doncs, i pregueu en tot moment perquè us pugueu escapar de tot això que ha de succeir i us pugueu presentar sense temor davant el Fill de l'home.  

 

No hay comentarios: