viernes, 9 de noviembre de 2012

Carta del Sr. Cardenal Luís Martínez Sistach.


Barcelona, 5 de novembre de 2012

 

Als preveres, diaques, religiosos, religioses, laics i laiques, membres del Consell Pastoral Diocesà i dels consells parroquials i arxiprestals, escoles cristianes, mestres i professors de religió, dirigents de moviments, associacions i altres entitats diocesanes

 

 

Benvolguts i benvolgudes,

 

Em plau molt lliurar-vos aquestes lletres en tornar de Roma amb motiu de les tres setmanes de treball en el Sínode dels Bisbes sobre el tema de “La nova evangelització per a la transmissió de la fe”. Durant aquestes setmanes us he tingut a tots molt presents i pendent del treball que estem fent de la nova evangelització en les parròquies, comunitats, moviments, associacions, fundacions i altres realitats eclesials. Moltes de les coses que deien els pares sinodals coincidien plenament amb el que dic en les reunions.

 

Agraeixo de nou el Sant Pare que em nomenés membre del Sínode perquè ha estat una experiència molt enriquidora. Tots els països del món tenien, com a mínim, un bisbe en el Sínode. Les intervencions dels pares sinodals han anat presentant les realitats, les dificultats, les il·lusions, les esperances, les experiències de l’Església que viu i actua en cadascun d’aquests indrets del món. A través de les intervencions es constatava el batec de l’Església i es podia prendre el pols de l’Església estesa d’Orient a Occident.

 

El Sant Pare Benet XVI ha participat en gairebé totes les Congregacions Generals d’aquestes setmanes, amb una actitud d’escoltar amb atenció i interès. Entranyable fou,  també, la commemoració dels 50 anys de l’inici del Concili Vaticà II convocat pel Papa Beat Joan XXIII, recordant la meva presència a la plaça de Sant Pere aquell dia 11 d’octubre de 1962.

 

El treball realitzat pels pares sinodals, els auditors i els experts ha donat el seu fruit: el missatge del Sínode i les 58 proposicions que s’han lliurat al Sant Pare per si considera pertinent preparar un document postsinodal sobre la transmissió de la fe.

 

Us adjunto el text del missatge del Sínode. És un text que fou aprovat per unanimitat i parteix del diàleg de Jesús amb la Samaritana en el pou de Jacob, per donar l’enfocament del que ha de fer l’Església i les parròquies, les comunitats religioses, els moviments, els bisbes, els sacerdots, els diaques, els religiosos i religioses, els laics i laiques: acostar-se com Jesús a les persones, parlar i escoltar-les per poder oferir-los-hi Jesús i el seu Evangeli.

 

El contingut del Missatge, engrescador malgrat les dificultats, ple de confiança en el Senyor, encaixa plenament amb les finalitats de l’Any de la Fe i amb els objectius del nostre Pla Pastoral. Us prego que el llegiu i el comenteu amb els vostres col·laboradors i fidels.

 

Esperant, doncs, compartir la fe en la celebració de l’Eucaristia a la Basílica de la Sagrada Família amb motiu de l’Any de la Fe i del segon aniversari de la dedicació de la Basílica el diumenge 11 de novembre, a les 17 hores, us saludo i us beneeixo molt cordialment,

 

 

+ Lluís Martínez Sistach

Cardenal Arquebisbe de Barcelona

 

 

No hay comentarios: