miércoles, 13 de febrero de 2013


 
Carta del Sr. Cardenal Arquebisbe amb motiu de la renúncia del Sant Pare Benet XVI al ministeri de bisbe de Roma, successor de Sant Pere

Barcelona, 13 de febrer de 2013

 

Als preveres, diaques, religiosos, religioses, laics i laiques, membres del Consell Pastoral Diocesà i dels consells parroquials i arxiprestals, escoles cristianes, mestres i professors de religió, dirigents de moviments, associacions i altres entitats diocesanes
 

Benvolguts i benvolgudes, 

El Sant Pare Benet XVI el proppassat 11 d’aquest mes ha fet una manifestació molt important per a l’Església: la seva renúncia al ministeri de bisbe de Roma, Successor de Sant Pere. Ell mateix ha donat la raó de la seva decisió que va reflexionar repetidament en la seva consciència davant Déu. Ell ens ha dit que la seva edat avançada no li permet poder servir adequadament el ministeri de Successor de Pere. La renúncia serà efectiva el proper 28 d’aquest mes a les vuit del vespre. 

Aquesta voluntat del Sant Pare posa en relleu la profunda espiritualitat del Papa, la seva lucidesa per prendre aquesta decisió i el seu gran amor a l’Església que sempre ha servit amb una entrega total. Tot això és un testimoniatge per a tots els cristians i per al món sencer. Hem d’acollir aquesta decisió del Sant Pare amb afecte i respecte. 

Tots recordem amb joia la visita del Sant Pare Benet XVI a Barcelona els dies 6 i 7 de novembre de 2010, amb motiu de la dedicació de la Basílica de la Sagrada Família i de la visita a l’Obra del Nen Déu. A ell i a tots nosaltres ens deixà un record inesborrable. En aquests moments els diocesans, les parròquies i les institucions eclesials de l’Església de Barcelona hem d’agrair-li la seva presència entre nosaltres i tot el que hem rebut del seu constant, generós  i fecund ministeri al servei de l’Església una i única de Jesucrist. 

Us demano a tots, a les parròquies i comunitats, la pregària, especialment aquest diumenge, pel Sant Pare Benet XVI, per l’Església i, a partir del proper 28 d’aquest mes, per l’elecció del nou Sant Pare que haurà d’escollir el Col·legi Cardenalici. 

El diumenge 24 d’aquest mes de febrer, en la celebració de l’Eucaristia a la Basílica de la Sagrada Família, a les 5 de la tarda, amb la participació dels catequistes i famílies amb fills que participen en les catequesis de les parròquies, comunitats i escoles d’Església, recordarem amb afecte i agraïment el Papa Benet XVI, justament en la Basílica gaudiniana que ell va dedicar. Us invito a tots especialment a aquesta celebració.
 

Amb una salutació molt cordial, 

+ Lluís Martínez Sistach

Cardenal Arquebisbe de Barcelona

 

No hay comentarios: