miércoles, 10 de marzo de 2010

Carta del Sr. Cardenal amb motiu de la visita del Papa Benet XVI.



.


.



.
EL CARDENAL ARQUEBISBE DE BARCELONA
.


Barcelona, 6 de març de 2010
.



Benvolguts diocesans,
.
Des de fa uns dies tots coneixem aquesta bona notícia: el Papa Benet XVI visitarà Barcelona el diumenge dia 7 de novembre d’aquest any per presidir la consagració del Temple de la Sagrada Família. Aquesta notícia omple el nostre cor de goig i esperem amb il·lusió aquest gran esdeveniment.
.


El Papa ha acceptat amb benvolença, generositat i sol·licitud apostòlica la invitació que li vaig fer, i manifesta una vegada més el seu afecte a la nostra arxidiòcesi i ciutat de Barcelona, a Catalunya i a tota Espanya.
.


Tots els diocesans ens unim per expressar el nostre agraïment sincer i cordial al Papa Benet XVI per la seva visita. El nostre agraïment l’hem de manifestar amb el nostre afecte al Sant Pare i amb la nostra pregària constant pel seu ministeri de Successor de l’apòstol Pere al servei de tota l’Església.
.


La visita del Sant Pare confirmarà la nostra fe, enfortirà la nostra esperança i esperonarà la nostra caritat. La seva presència i el seu magisteri enriquiran la nostra vida cristiana de fidelitat i amor a Déu i a l’Església. Aquesta visita apostòlica de Benet XVI serà per a tots nosaltres un autèntic do de Déu.
.


Consagrant el Temple de la Sagrada Família, el Papa posa en relleu la importància que té el matrimoni i la família per al bé de les persones, de l’Església i de la societat i la necessitat de defensar i ajudar a les famílies i la vida. I alhora la seva presència en aquest monument religiós patrimoni de la humanitat manifesta el valor que el Sant Pare dóna a l’art i a la bellesa, ja que, com ens diu, “la bellesa pot convertir-se en un camí cap al transcendent, cap al misteri últim, cap a Déu”.
.


Ens hem de preparar espiritualment per rebre al Sant Pare que ve en el nom del Senyor, al Bisbe de Roma que presideix en la caritat, al successor de l’apòstol Pere al servei de l’Església de Jesucrist estesa d’Orient a Occident. Ho hem de fer amb la pregària, amb el coneixement més aprofundit del ministeri del Sant Pare, la seva valoració i l’agraïment a Déu per haver-nos donat aquest do, amb el compliment més generós i acurat dels nostres compromisos cristians en l’Església i en la societat, amb el treball de l’aplicació del nostre Pla Pastoral diocesà i amb la nostra solidaritat envers els pobres i necessitats.
.


Demano a totes les parròquies, comunitat religioses, moviments, associacions, escoles i institucions d’Església que treballin des d’ara en la preparació i realització de la visita apostòlica que el Papa Benet XVI farà a la nostra arxidiòcesi i ciutat de Barcelona, per tal que sigui molt profitosa i fecunda per a la nostra santedat, que és la primera i fonamental vocació de tots els batejats, i per oferir al Papa un acolliment filial, devot i entusiasta. Posem-ho a les mans de la Mare de Déu de la Mercè, patrona de Barcelona. A tots us agraeixo la vostra col·laboració.
Amb una salutació i benedicció molt cordials,
.

† Lluís Martínez Sistach
Cardenal Arquebisbe de Barcelona
.


.


No hay comentarios: