sábado, 31 de enero de 2009

Mons. Taltavull, nou Bisbe Auxiliar.

.
Paraules del Sr. Cardenal de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach, comunicant el nomenament del Bisbe Auxiliar de Barcelona, Mons. Sebastià Taltavull Anglada
.
Em plau comunicar una bona noticia per a la nostra Església diocesana: el nomenament d’un Bisbe Auxiliar de Barcelona. El nomenament d’un Bisbe Auxiliar per a Barcelona és un autèntic do de Déu. A Ell dono gràcies en nom de tota la diòcesi i en nom meu.

Desitjo agrair moltíssim al Sant Pare Benet XVI que hagi acollit la meva petició i hagi donat a l’Església de Barcelona un Bisbe Auxiliar, nomenant a Mons. Sebastià Taltavull Anglada. Per a mi és un motiu que m’omple de satisfacció comunicar a tots els diocesans aquesta bona notícia, que posa en relleu l’estimació que el Sant Pare Benet XVI té envers l’Església de Barcelona i la confiança que té envers la meva persona. I posa en relleu, a la vegada, l’ajut preuat que el nou Bisbe Auxiliar prestarà a la pastoral diocesana i al meu ministeri episcopal, especialment després de la mort recent de l’estimat Bisbe Auxiliar Mons. Joan Carrera Planas. Per això, em plau expressar també en nom de tota l’arxidiòcesi de Barcelona l’agraïment al Sant Pare per aquest nou gest d’afecte envers tots nosaltres. Mons. Sebastià Taltavull és un sacerdot de la diòcesi germana de Menorca molt vinculat amb la nostra arxidiòcesi. És ben coneguda la relació pastoral que es dóna entre la diòcesi de Menorca i la nostra i les altres diòcesis que tenen la seva seu a Catalunya. El nou Bisbe Auxiliar gaudeix d’una llarga preparació pastoral en la diòcesi de Menorca, havent exercit diverses responsabilitats diocesanes, com Rector del Seminari Diocesà, Rector de parròquia i Vicari General. Té una llarga i rica experiència de col·laborar com a Vicari General amb quatre bisbes diocesans en la diòcesi menorquina. La seva competència pastoral l’ha enriquida amb el càrrec actual de Director del Secretariat de la Comissió Episcopal de Pastoral, havent organitzat i participat en moltes jornades diocesanes de pastoral, de catequesi, de formació permanent dels sacerdots. Ha treballat molt en la formació dels laics i en la seva participació en l’Església i la seva presència en el món. A més ha donat exercicis espirituals als sacerdots i seminaristes de moltes diòcesis.

Mons. Sebastià Taltavull tindrà a l’arxidiòcesi el càrrec de Vicari General, col·laborant en la coordinació de les realitats territorials i funcionals de pastoral diocesana i treballant amb íntima relació amb el meu ministeri episcopal. La seva preparació i competència permetrà, també, un reforçament i un repartiment de responsabilitats en l’atenció i el seguiment de les delegacions, els secretariats i les comissions diocesanes. El nomenament d’un nou Bisbe Auxiliar és motiu per invitar a tots els diocesans a reflexionar sobre el valor del ministeri del bisbe en l’Església, ja que a través d’ell Crist es fa present d’una manera peculiar, reunint i vivificant la comunitat dels creients. Aquest nomenament del nou Bisbe Auxiliar de Barcelona és un motiu més per intensificar amb il·lusió i confiança - com deia en la meva carta de l’inici del curs - el nostre treball pastoral quotidià que estem realitzant en les parròquies, comunitats, moviments, escoles i institucions eclesials, en l’aplicació del Pla Pastoral diocesà i en l’elaboració del nou Pla que ens disposem a preparar.

Tot en l’Església ha d’estar al servei de la missió que ha de realitzar en el món i que consisteix en l’evangelització i que en aquest any Paulí el testimoni evangelitzador de l’Apòstol ho posa clarament en relleu. Poso, un cop més, la vida i l’activitat de la nostra Església de Barcelona en les mans intercessores de la nostra Patrona, la Mare de Déu de la Mercè, i a ella encomano també el ministeri episcopal que realitzarà el Bisbe Auxiliar Mons. Sebastià Taltavull.

Barcelona 28 de gener de 2009

+ Lluís Martínez Sistach

No hay comentarios: