miércoles, 14 de enero de 2009

El Bisbe Joan Enric desde Terra Santa.

El Bisbe de la Seo, ha enviat des de Terra Santa aquest escrit:

Estimats amics, Gracies per fer-me saber a mi les manifestacions de Barcelona i Madrid. Avui les trobades continuen a nivell important, amb Informacions molt completes i en certa forma confidencials, que ajuden a la reflexio:
- el Nunci del Papa, Mons. Franco, que parla molt clarament i obertament.
- el Patriarca Llati S.B. Fouad Twal i els Bsibes Catolics de Terra Santa.
- tres Consols a Jerusalem (com Ambaixadors davant l`Autoritat Nac. Palestina i representants d`algunes Nacions Catoliques per als pelegrins a Terra Santa): Espanya Excm. Sr. Ramon Ansoain (molt bon element i catolic; amic de l`ambaixador davant Andorra Bregolat; avui hem dinat plegats; i dinare amb ell al Consolat dimecres); Italia i Regne Unit. Tots molt interessants.
- i a la tarda amb l`Ambaixador d`Alemanya davant Israel,
- i dos professors: un jueu (treballa pel dialeg cristia-jueu a Jerusalem i Israel) i un professor arab cristia Nenbre delParlament de Palestina, membre de Fatah.
- Tambe hem estat a Tantur, centre ecumenic fundat per Pau VI, on el Rector america ha estat moltclar amb tot...

No us puc explicar gaires coses, pero com que es parla amb gent que coneix be els temes i esta ben informat, tot esdeve molt interessant. Enguany finalment ens diuen que no serem rebuts pels Presidents d`Israel i de Palestina (com estava previst) sino per una col.laboradors, i nomes hipoteticament. Ja veurem.
.
Avui he vist a la TV italiana imatges molt terribles: us de bombes de fosfor; nens terroritzats; etc.
Aqui diuen que Italia i Espanya estan fent bones reaccions.
El Ministre espanyol Moratinos es el qui mes s`ha implicat. Igualment el Consol. Valents. Estimats i respectats pels palestins... Clars amb els jueus.
.
Cal clamar perque cessi l`atac i es pugui fer una arribada d`ajuda. Jo ho fare dema per radio.
Ningu no acaba d`interpretar prou aquest durissim atac. El futur encara es veu mes negre. Tambe per a Israel. Se sembra molt descredit contra la njoderacio d`Abu Abas i Fatah, a favor (segons com acabi) de Hamas. Els durs guanyarien... Perque la moderacio per culpa d`Isarel no pot preserntar cap guany; no han aconseguit quasi res d`Israel en tots aquests anys. Des d`Oslo res... Al reves. Van cremar Arafat i ara cremen Abu Abas.
Caldria distingir -diuen- dins de Hamas. No tots son terroristes; hi ha una mica de tot. Parlar i afavorir els mes moderats que hi hagi...Voldrien que tots els palestins estiguessin units, pero estan molt dividits entre ells...

Sapigueu que dins els 1.500.000 d`habitants de la Franja de Gaza hi ha unes comunitats cristianes amb 30.000 germans cristians. Dema sembla que podrem connectar via telefonica amb el P.Manuel de Gaza ciutat.
A la missa d`avui a Betlem (Sta. Caterina llatina) us he tingut molt presents.
.
Continuem tots pregant.
.
Vostre,
+Joan Enric

No hay comentarios: