lunes, 30 de abril de 2012

Nota de prensa Cáritas.


.

.

Nota de Premsa

SOCIETAT/SOCIETAT/SOCIETAT



Càritas reitera la urgència d’un pacte unànime per a l’ocupació i advoca per una societat més humanitzada



L’augment de persones que estan a l’atur i que no reben cap tipus de prestació accentuarà l’exclusió social i la pobresa severa

Cal fomentar els valors de la cooperació i la solidaritat davant d’una societat marcada per la competitivitat i l’individualisme

i



Càritas . Barcelona, 27 d’abril de 2012.- Coincidint amb el Dia Internacional dels Treballadors i tenint en compte l’actual context de crisi econòmica, Càritas Diocesana de Barcelona reivindica un pacte per a l’ocupació de totes les forces polítiques, econòmiques i socials. A més, cal que, de forma urgent, tots i totes anem a la una per impulsar i implementar polítiques i mesures que prioritzin la persona i el seu desenvolupament perquè només així el futur podrà ser pròsper i sostenible. L’actual crisi posa en evidència una manca de valors i  l’agressivitat d’un societat individualista que ens aboca a la competitivitat i a les desigualtats socials, cada vegada més accentuades. Des de Càritas considerem que hauríem de viure aquesta crisi com una oportunitat per repensar la nostra societat i per potenciar principis com la cooperació, la solidaritat i el respecte a totes les persones.

La crua realitat de les persones que atenem a les diòcesis de Barcelona, Sant Feliu i Terrassa ens motiva a conscienciar de la necessitat d’aquest canvi social. Cada dia constatem que incrementa el número de persones que estan a l’atur (un 70%). Només un 9% tenen un contracte laboral i

aquest les sotmet, sovint, a unes condicions molt precàries. L’ocupació és la base d’una societat cohesionada, justa i que garanteixi el futur de les seves ciutadanes i ciutadans.

Des de la nostra tasca diària també constatem que creix el número de persones que no disposen de cap tipus d’ingrés. Entre aquestes, hi ha persones que estan a l’atur perquè encara no han accedit a la seva primera feina, que ja han exhaurit la prestació d’atur o que estan a punt de fer-ho, i d’altres que estan esperant tramitar o cobrar la Renta Mínima d’Inserció (hi ha llista d’espera des del passat juny).

Aquesta situació està fent créixer la població que viu en l’exclusió social i accentua la pobresa severa. Aquesta realitat provoca que moltes persones quedin desprotegides i en una situació molt vulnerable en no poder cobrir per si mateixes les necessitats bàsiques i en veure deteriorada la seva salut i autoestima. Necessitem respostes i accions urgents per fer front a la crisi i així evitar el risc de fractura social.



Càritas . Mitjans de Comunicació – Via Laietana, 5, entl. – 08003 Barcelona

Tlf. 933 446 900. 636 684 082 www.caritasbcn.org





Cáritas reitera la urgencia de un pacto unánime para la ocupación y aboga por una sociedad más humanizada



El aumento de personas que están en el paro y que no reciben ningún tipo de prestación acentuará la exclusión social y la pobreza severa

Es necesario fomentar los valores de la cooperación y la solidaridad ante una sociedad marcada por la competitividad y el individualismo



i Cáritas . Barcelona, 27 de abril de 2012.- Coincidiendo con el Día Internacional de los Trabajadores y teniendo en cuenta el actual contexto de crisis económica, Cáritas Diocesana de Barcelona reivindica un pacto para la ocupación de todas las fuerzas políticas, económicas y sociales. Además, es necesario que, de forma urgente, todos y todas sumemos nuestros esfuerzos para impulsar e implementar políticas y medidas que prioricen la persona y su desarrollo porque sólo así el futuro podrá ser próspero y sostenible. La actual crisis pone en evidencia una falta de valores y la agresividad de una sociedad individualista que nos hace ser competitivos y que provoca las desigualdades sociales, cada vez más acentuadas. Desde Cáritas creemos que deberíamos vivir esta crisis como una oportunidad para repensar nuestra sociedad y para potenciar principios como la cooperación, la solidaridad y el respecto a todas las personas.

La cruda realidad de las personas a las que atendemos en las diócesis de Barcelona, Sant Feliu y Terrassa nos motiva a concienciar de la necesidad de este cambio social. Cada día constatamos que incrementa el número de personas que están en el paro (un 70%). Sólo un 9% tienen un contrato laboral y éste las somete, en la mayoría de los casos, a unas condiciones muy precarias. La ocupación es la base de una sociedad cohesionada, justa y que garantice el futuro de sus ciudadanas y ciudadanos.

Desde nuestra tarea diaria también constatamos que crece el número de personas que no disponen de ningún tipo de ingreso. Entre éstas hay personas que están en el paro porque todavía no han accedido a su primer empleo, que ya han agotado la prestación por desempleo o que están a punto de hacerlo, y otros que están esperando tramitar o cobrar la Renta Mínima de Inserción (hay lista de espera desde el pasado junio).

Esta situación está provocando un aumento de la población que vive en la exclusión social y acentúa la pobreza severa. Muchas personas quedan desprotegidas y en una situación muy vulnerable al no poder cubrir por sí mismas las necesidades básicas y al ver deteriorada su salud y autoestima. Necesitamos respuestas y acciones urgentes para hacer frente a la crisis y evitar así el riesgo de fractura social.



Càritas . Mitjans de Comunicació – Via Laietana, 5, entl. – 08003 Barcelona

Tlf. 933 446 900. 636 684 082 www.caritasbcn.org

.

.


No hay comentarios: