sábado, 3 de abril de 2010

Diumenge de Pasqua de la Resurrecció del Senyor.

.
.

PRIMERA LECTURA
.
LECTURA DEL LLIBRE DELS FETS DELS APÒSTOLS 10, 34 a.37-43.
.
En aquells dies, Pedro va prendre la paraula i va dir: ?Vosaltres coneixeu el que va succeir en el país dels jueus, quan Juan predicava el baptisme, encara que la cosa va començar en Galilea. Em refereixo a Jesús de Nazaret, ungit per Déu amb la força de l'Esperit Sant, que va passar fent el bé i guarint als oprimits pel diable; perquè Déu estava amb ell. Nosaltres som testimoni de tot o que va fer a La Judea i a Jerusalem. Ho van matar penjant-lo d'un madero. Però Déu ho va ressuscitar al tercer dia i ens ho va fer veure, no a tot el poble, sinó als testimonis que ell havia designat: a nosaltres, que hem menjats i begut amb ell després de la resurrecció. Ens va encarregar predicar al poble, donant solemne testimoniatge que Déu ho ha nomenat jutge de vius i morts. El testimoniatge dels profetes és unànime: que els quals creuen en ell reben, pel seu nom, el perdó dels pecats.

SALMO RESPONSORIAL
.
SALMO 117
.
AQUEST ÉS EL DIA QUE VA ACTUAR EL SENYOR: SIGUI LA NOSTRA ALEGRIA I EL NOSTRE GOIG (O, ALELUYA)

Sigui la nostra alegria i el nostre goig.
Doneu gràcies al Senyor perquè és bo,
perquè és eterna la seva misericòrdia.
Digui la casa d'Israel:
eterna és la seva misericòrdia.

La detra del Senyor és poderosa,
la destra del Senyor és excelsa.
No he de morir, viuré per
a contar les fetes del Senyor.

La pedra que van rebutjar els arquitectes,
és ara la pedra angular.
És el Senyor qui ho ha fet,
ha estat un miracle palès.

SEGONA LECTURA
.
LECTURA DE LA CARTA DE L'APÒSTOL SAN PABLO ALS COLOSENSES 3, 1-4.
.
Germans: Ja que heu ressuscitat amb Crist, busqueu els béns d'allà dalt, on està Crist, assegut a la dreta de Déu; aspireu als béns de dalt, no als de la terra. Perquè heu mort; i la vostra vida està amb Crist amagada en Déu. Quan aparegui Crist, vida nostra, llavors també vosaltres apareixereu, juntament amb ell, en glòria.

SEQÜÈNCIA
.
Ofereixin els cristians ofrenes de lloança a glòria de la Víctima propícia de la Pasqua. Anyell sense pecat que a les ovelles estàlvia, a Déu i als culpables va unir amb nova aliança. Van lluitar vida i mort en singular batalla i, mort el qual és la Vida, triomfant s'aixeca. Què has vist de camí, María, en el matí? AL meu Senyor gloriós, la tomba abandonada, els àngels testimonis, sudaris i mortaja. Va ressuscitar de bo de bo el meu amor i la meva esperança! Veniu A Galilea, allí el Senyor espera; allí veureu els seus la glòria de la Pasqua. Primícia dels morts, sabem per la teva gràcia que estàs ressuscitat; la mort en tu no mana. Rei vencedor, apiadat de la misèria humana i dóna a les teves fidels part en la teva victòria sana. Amén. Al•leluia.

ALELUYA 1 Cor 5, 7-8.
.
Ha estat immolada la nostra Víctima Pascual: Crist. Així, doncs, celebrem la Pasqua.

EVANGELI

LECTURA DEL SANT EVANGELI SEGONS SAN JUAN 20, 1-9.
.
El primer dia de la setmana, María Magdalena va anar al sepulcre a l'alba, quan encara estava fosc, i va veure la llosa llevada del sepulcre. Va tirar a córrer i va anar on estava Simón Pedro i l'altre deixeble, a qui volia Jesús, i li va dir: ?S'han dut del sepulcre al Senyor i no sabem on ho han posat. Van sortir Pedro i l'altre deixeble camí del sepulcre. Els dos corrien junts, però l'altre deixeble corria més que Pedro; es va avançar i va arribar primer al sepulcre; i, traient el cap, va veure les benes en el sòl; però no va entrar. Va arribar també Simón Pedro darrere d'ell i va entrar en el sepulcre; va veure les benes en el sòl i el sudari amb que li havien cobert el cap, no pel sòl amb les benes, sinó enrotllat en un lloc a part. Llavors va entrar també l'altre deixeble, el qual havia arribat primer al sepulcre; va veure i va creure. Doncs fins a llavors no havien entès l'Escriptura: que Ell havia de ressuscitar d'entre els morts.
.
.

No hay comentarios: