viernes, 5 de abril de 2013

Cristians enfront la crisi.


 
 
 
 
(CR) El simposi que anualment organitza la Fundació Claret età centrat, enguany, en la crisi. En concret en com enfronten els cristians la crisi més enllà dels serveis socials. L'acte, que tindrà lloc el proper dissabte 13 d'abril a la Sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret, comptarà amb la conferència de Juan José López Burniol, analista polític i notari. Burniol parlarà sobre les "Claus per entendre la crisi, més enllà dels aspectes econòmics, i possibles camins de sortida".

En el simposi, també es farà una tertúlia-debat on hi participaran Carme Borbonès, presidenta de Càritas Catalunya, Llorenç Puig, director de Cristianisme i Justícia, Victòria Molins, religiosa teresiana i Enric Canet, director del Casal d'Infants del Raval. El debat estarà moderat pel periodista Xavier Solà. 

Els convocants del simposi diuen que "comencem a estar cansats de parlar de “crisi” i de remenar anàlisi possibles sortides. Hi ha força consens a dir que el que ha entrat en crisi no ha estat només un determinat model o comportament econòmic, sinó valors i conviccions més profundes que configuren un estil de vida i un model de societat i del món".

A més diuen que "com a cristians ens preguntem què podem aportar des de les nostres experiències, conviccions, virtuts, tradicions, sensibilitats, etc. Potser el que resulta més evident i molt valorat socialment, és el munt d’iniciatives socials i solidàries que hem desplegat amb gran generositat (Càritas, centres oberts, menjadors socials, plans d’habitatge...).

Asseguren que "això és important, molt necessari i que correspon a un tret molt característic del cristianisme. Però segurament es queda curt respecte a altres aportacions que també podem i hem d’oferir en l’ordre de l’ètica, els valors, l’espiritualitat... i que va més enllà del sol compromís social."
 
 

No hay comentarios: