jueves, 21 de abril de 2011

Jesús tenia raó.



 
José Antonio Pagola. Traductor: Francesc Bragulat

Què sentim els seguidors de Jesús quan ens atrevim a creure de veritat que Déu ha ressuscitat Jesús? Què vivim mentre seguim caminant darrera els seus passos? Com ens comuniquem amb ell quan l’experimentem ple de vida?

Jesús ressuscitat, tenies raó. És veritat tot el que ens has dit de Déu. Ara sabem que és un Pare fidel, digne de tota confiança. Un Déu que ens estima més enllà de la mort. Continuarem dient-li "Pare" amb més fe que mai, com tu ens has ensenyat. Sabem que no ens decebrà.

Jesús ressuscitat, tenies raó. Ara sabem que Déu és amic de la vida. Ara comencem a entendre millor la teva passió per una vida més sana, més justa i més feliç per a tothom. Ara comprenem per què anteposaves la salut dels malalts a qualsevol norma o tradició religiosa. Seguint els teus passos, viurem guarint la vida i alleujant el patiment. Posarem sempre la religió al servei de les persones.

Jesús ressuscitat, tenies raó. Ara sabem que Déu fa justícia a les víctimes innocents: fa triomfar la vida sobre la mort, el bé sobre el mal, la veritat sobre la mentida, l'amor sobre l'odi. Seguirem lluitant contra el mal, la mentida i l'odi. Cercarem sempre el regne d'aquest Déu i la seva justícia. Sabem que és el primer que el Pare vol de nosaltres.

Jesús ressuscitat, tenies raó. Ara sabem que Déu s'identifica amb els crucificats, mai amb els botxins. Comencem a entendre per què estaves sempre amb els dolguts i per què defensaves tant els pobres, els famolencs i els menyspreats. Defensarem els més febles i vulnerables, als maltractats per la societat i oblidats per la religió. D'ara endavant, escoltarem millor la teva crida a ser compassius com el Pare del cel.

Jesús ressuscitat, tenies raó. Ara comencem a entendre una mica les teves paraules més dures i estranyes. Comencem a intuir que el qui perdi la seva vida per tu i pel teu Evangeli, la salvarà. Ara comprenem per què ens convides a seguir-te fins al final carregant cada dia la creu. Seguirem patint una mica per tu i pel teu Evangeli, però molt aviat compartirem amb tu l'abraçada del Pare.

Jesús ressuscitat, tenies raó. Ara ets viu per sempre i et fas present enmig nostre quan ens reunim dos o tres en el teu nom. Ara sabem que no estem sols, que tu ens acompanyes mentre caminem cap al Pare. Escoltarem la teva veu quan llegim el teu evangeli. Ens alimentarem de tu quan celebrem el teu Sopar. Seràs amb nosaltres fins a la fi dels temps.












No hay comentarios: