sábado, 6 de noviembre de 2010

Visita del Papa.

.
.
La Mare de Déu, que és la figura central del pati del Bisbat i el presideix, està adornada en la base que la sosté, amb moltes flors grogues, color de la bandera del Vaticà. Mare i nen com exemple d'una profunda veneració popular. Aquesta figura, és un exponent de les Mares de Déus anomenades "Tron de Saviesa" (Tronos de Sabiduria) ja que sosté el seu fill a la falda com si fos un tron. Així doncs la figura d'una maternitat ,molt venerada, donarà la benvinguda al Papa quan arribi al seu lloc de descans a Barcelona.

Molts ficus, més alts que jo, decoren les parets antiquíssimes del edifici ,algunes de l'època romana i moltes altres romàniques, dels segles XII i XIII . El Papa descansarà unes hores dins d'unes estàncies molt senzilles, restaurades, i que daten del segle XVIII.
La llarga història del cristianisme barceloní ha deixat la seva empremta en aquestes parets.

Aquest esdeveniment, és especialment emotiu, per a molts cristians catòlics de totes les tendències, I per descomptat, per a mi també.
Dintre del temple de la Sgda. Família estaran presents, autoritats i persones no creients, persones i col•lectius cristians que des de la seva convicció cristiana atenen multitud de serveis d'acció social, espiritual i cultural. També parròquies i comunitats, que malgrat les dificultats de tota mena, intenten seguir, junts, les petjades de Jesús de Natzaret convençuts que un món millor és possible. Petons a tots i a totes.
.
Marga
.
.

No hay comentarios: