jueves, 14 de octubre de 2010

Diumenge XXIX de durant l'any.

.
.

LECTURA PRIMERA
.
LECTURA DEL LLIBRE DE L’ÈXODE, 17,8-13
.
En aquells dies els amalequites van venir a Refidim per atacar Israel. Moisès digué a Josuè:
--Escull uns quants homes que ens defensin i vés demà a lluitar contra els amalequites. Jo m'estaré dret dalt el turó amb el bastó de Déu a la mà.
Josuè va fer com li havia dit Moisès i va atacar els amalequites. Mentrestant, Moisès, Aaron i Hur havien pujat dalt el turó. Si Moisès alçava la mà, guanyava Israel; però si l'abaixava, guanyaven els amalequites. Quan a Moisès començaven a pesar-li les mans, li van acostar una pedra, i ell s'hi va asseure. Aaron i Hur, un a cada banda, li sostenien les mans. Així les va mantenir fermes fins a la posta del sol. Josuè va desfer la tropa amalequita i els passà a tall d'espasa.
.
SALM RESPONSORIAL
.
SALM 120
.
L’AJUDA EM VINDRÀ DEL SENYOR, QUE HA FET EL CEL I LA TERRA.
.
Alço els ulls a les muntanyes:
d'on em vindrà l'ajuda?
L'ajuda em vindrà del Senyor,
que ha fet el cel i la terra.
.
Que no deixi relliscar el teu peu
ni s'adormi el qui et guarda.
El guardià d'Israel mai no s'adorm,
sempre vigila.
.
El Senyor et guarda, el Senyor t'empara
al teu costat mateix.
De dia el sol no et farà mal
ni la lluna de nit.
.
El Senyor et guarda de tota desgràcia,
et guarda la vida.
El Senyor guarda tots els teus passos
ara i per tots els segles.
.
LECTURA SEGONA
.
LECTURA DE LA SEGONA CARTA DE SANT PAU A TIMOTEU, 3,14-4,2

.
Estimat, persevera en el que has après i has acceptat fermament, recordant qui t'ho ha ensenyat. Des de ben petit coneixes les Sagrades Escriptures, que tenen el poder de donar-te la saviesa que duu a la salvació gràcies a la fe en Jesucrist. Tota l'Escriptura és inspirada per Déu i útil per a ensenyar, refutar, corregir i educar en el bé, perquè el qui és home de Déu arribi a la maduresa i estigui sempre a punt per a tota obra bona.
Davant de Déu i de Jesucrist, que ha de judicar els vius i els morts, et conjuro, per la seva manifestació i pel seu Regne: proclama la paraula de Déu, insisteix quan és oportú i quan no ho és, reprèn, interpel•la, exhorta, com un que té molta paciència i sap ensenyar.
.
ACLAMACIÓ
.
La paraula de Déu és viva i actua, i esclareix les intencions i els pensaments del cor.
.
EVANGELI
.
LECTURA DE L’EVANGELI SEGONS SANT LLUC, 18,1-8

.
Jesús els va proposar una paràbola per fer-los veure que cal pregar sempre sense defallir:
--En una ciutat hi havia un jutge que no tenia temor de Déu ni consideració pels homes. A la mateixa ciutat hi havia una viuda que l'anava a trobar sovint i li deia:
»--Fes-me justícia contra l'home amb qui tinc un plet.
»Durant molts dies el jutge no en feia cas, però finalment va pensar: "Jo no tinc temor de Déu ni consideració pels homes, però aquesta viuda m'amoïna tant que li hauré de fer justícia; si no, anirà venint aquí fins que no podré aguantar més."
I el Senyor va afegir:
--Fixeu-vos què diu aquest jutge, que és injust. ¿I Déu no farà justícia als seus elegits que clamen a ell de nit i de dia? ¿Creieu que els tindrà esperant? Us asseguro que els farà justícia molt aviat. Però el Fill de l'home, quan vingui, ¿trobarà fe a la terra?
.
.


No hay comentarios: